De mobiele revolutie en online onderzoek

13 november 2012

Welke gevolgen heeft het toegenomen gebruik van mobile devices om emails te openen voor het online marktonderzoek? Volgens een blog op de Tripolis website bekijkt slechts een op de vier ontvangers een emailbericht een tweede keer op een PC.

Zoals ik in de vorige blog al voorspelde opent op dit moment naar schatting 30% een uitnodiging voor een enquete met de mobiele telefoon.  Slechts een kwart van de mobiele ontvangers zal naar de pc lopen om de mail daar verder te lezen en door te klikken naar de vragenlijst. Het bereik van de uitnodigingsemail daalt daarmee naar 77,5% van je oorspronkelijke publiek.

Welke lessen zijn er voor marketing en marktonderzoek professionals uit te trekken? Optimaliseer je emailing voor mobiel. Dat is heel eenvoudig en met weinig moeite te realiseren.

 

Ook de volgende les is belangrijk: pas je online enquete zodanig aan dat ook met mobile devices gereageerd kan worden. Wij kunnen helpen.

 

Erik Raets

 

Ps. In de volgende blog kijken we hoe verschillende groepen studenten van een grote Nederlandse universiteit hun emails lezen. Referentie: http://www.tripolis.com/nl/blog/mobiel-e-mails-lezen-in-2011-verdubbeld/